Povijest

1995.

Osnutak tvrtke Liszt d.o.o. u Zagrebu, s ugovorima o zastupanju s partnerima Chemetall GmbH, Kautschuk-Gesellchaft mbH, Metallgesellschaft AG,  Norddeutsche Affinerie AG, Sachtleben Chemie GmbH i Schill+Seilacher GmbH&Co. KG.

2000.

Početak suradnje s tvrtkom AACHENER CHEMISCHE WERKE GmbH/CHEMETALL-GRUPPE.

2001.

Početak suradnje s tvrtkom CHEM IMPORT SRL.

2002.

Početak suradnje s tvrtkom pAr Oberflächenchemie GmbH.

2003.

KÖMMERLING CHEMISCHE FABRIK GMBH postaje vlasnik tvrtke Chemetall  GmbH – Divizija staklo, te Liszt započinje suradnju s novim partnerom Kömmerling.

2004.

ROCKWOOD HOLDINGS iz SAD-a postaje vlasnik grupe CHEMETALL  te SACHTLEBEN CHEMIE no to ne mijenja status naših ugovora o zastupanju.

2006.

LORD GERMANY GMBH postaje vlasnik pAr Oberflächenchemie, suradnja se nastavlja s proširenim programom proizvoda.

2007.

LEHMANN&VOSS, Hamburg postaje vlasnik talijanskog Chem Import Srl ., koji nastavlja poslovati kao LEHVOSS ITALIA, suradnja se nastavlja s proširenim programom proizvoda.

Završetak izgradnje poslovno-skladišnog objekta u Svetoj Nedelji i preseljenje ureda na novu adresu.

Osnutak tvrtke-kćerke Liszt-S u Sloveniji sa skladištem u Mariboru/Intereuropa.

2008.

ROCKWOOD HOLDINGS i finska KEMIRA završavaju joint-venture projekt kojim se objedinjuje proizvodnja titan dioksida Sachtleben Chemie i Kemire. Ostaje ime SACHTLEBEN CHEMIE, a Liszt nastavlja suradnju, s time da je organizacijski sada pod koordinacijom ureda u Finskoj.

2009.

1. travnja Norddeutsche Affinerie AG mijenja ime u AURUBIS AG.

2010.

Nova tvrtka-kćerka LISZT S02 d.o.o. osnovana u Srbiji, Novi Beograd, sa skladištem u Dobanovcima/Deus Port.

2012.

Potpisan ugovor s francuskom tvrkom HYPRED SA o distribuciji higijenskih proizvoda u mljekarstvu.

2014.

07. srpnja CHEMETALL objavljuje integraciju divizije staklo AACHENER CHEMISCHE WERKE u svoju organizaciju, a Liszt ostaje u funkciji agenta i distributera u regiji.

01. listopada HUNTSMAN CORPORATION objavljuje da je završio  preuzimanje „ROCKWOOD’S PERFORMANCE ADDITIVES AND TITANIUM DIOXIDE BUSINESS“ a time i SACHTLEBEN CHEMIE.

2015.

ALBEMARLE CORPORATION iz SAD-a završava preuzimanje ROCKWOOD HOLDINGS-A, a time i CHEMETALL-a u čijem je sastavu sada i divizija staklo bivšeg AACHENER CHEMISCHE WERKE.

2017.

HUNTSMAN  objavljuje izdvajanje (spin off) svog sektora pigmenti, s titanijevim dioksidom kao glavnim proizvodom, pod imenom VENATOR, a mi smo dobili status distributera za hrvatsko i slovensko tržište.

F.B. FULLER preuzima grupaciju Royal i Koemmerling Chemische Fabrik. Suradnja se nastavlja s istim  proizvodnim programom.