Obilježavanje i odvajanje stakla

Acestick SW rješava jedan specifični problem u proizvodnji stakla. To je specijalna kreda za obilježavanje stakla koja se bez ostatka uklanja običnim pranjem. Dolazi u kutijama od 1 kg (oko 45 komada) i u kutijama od 5 kg.

Poznato je da adhezivne sile i kemijske reakcije mogu uzrokovati slijepljivanje ravnog stakla u transportu tako da se ploče više ne mogu razdvojiti.

AC Separol je zajednički naziv za više vrsta praškastih odvajača za ravna stakla uz dodatni efekt zaštite stakla od korozije. Izbor vrste proizvoda će ovisiti o vrsti ravnog ili ogledalnog stakla te o vanjskim utjecajima kojima je staklo izloženo tijekom transporta ili skladištenja.

AC Separol LG 60 je praškasti odvajač za jedinice sigurnosnog stakla u autoklavnom procesu. Na taj je način moguća proizvodnja više pojedanačnih sigurnosnih stakala u jednom postupku.

AC Separol DP je praškasti odvajač za jedinice stakla u procesu savijanja, kako vjetrobranskih tako i drugih svinutih stakala. To omogućava proizvodnju više pojedanačnih jedinica istog oblika u jednom postupku.

Acekote BR je specijalni odvajač u obliku “krede” koji služi odvajanju stakla od metalnog okvira prilikom savijanja stakla i sprječava otisak metalnog okvira na rubovima stakla.

Renato Horvat
tel: +385 1 463 5851
mob: +385 97 6507 565
e-mail: r.horvat@liszt.hr